Saturn u Strelcu – Obuzdavanje divljeg konja i Godine mudrosti

Pripremila: Astrolog Milana Kolarov

mil

Kosmički kaledoskop se pomerio izlaskom velikog učitelja Saturna iz mračne, dramatične i emocionalne Škorpije u znak slobodoljubivog optimiste i filozofski nastrojenog Strelca. Prvi osećaj je kao da smo izasli iz tunela na svetlo dana.

Satrnuov tranzit u Strelcu trajacće oko dve i po godine i njegov dugoročni uticaj, doneće promenu ne samo na ličnom nivou, vec i na nivou naših društvenih, etičkih i upravljačkih sistema.
Saturn vlada materijom i struktunim, principuma spajanje energije u formu, što omogućava manifestuju mnogih pojava da se sagledaju u svojoj fizičkoj realnosti. Tradicionalni vladar dva znaka, Vodolije i Jarca, spaja ideje vazdušne Vodolije i gradi ih u betonske konstrukcije zemljanog Jarca.
Vladar formi, Saturn hladi i skuplja materiju i uvodi red u haos, koje na ljudski slobodni duh deluje ograničavajuće, odlagajuće, stvarajuci težinu, i osećaj stagnacije. Zato kažemo da on na nas deluje kao nemilosrdni učitelj životnih lekcija. U stvari, on očekuje od nas disciplinu, odgovornost, tačnost, preciznost u svim oblastima života.
Sasvim suprotnu energiju nosi znak Strelca, čiji je vladar Jupiter, dobročinitelj, optimista , hedonista , istrazivač, filozof, reformer, advokat, čija je bit širenje materije, ideja, saznanja, morala .…
Naime, radoznao Strelac bavi se istraživanjima i putujući i rasplinjavajući se proučava strane kulture, da bi sagledao svet, proširio svoje znanje i izgradio filozofiju načina življenja. Uz pomoć dobrog Jupitera i uz puno sreće upijaju se znanja, i iskustva na jedan opušten, optimistički način, što sve ukupno rezultira uspešnim i van prosečnom materijalnim stanjem.
Kako je Saturn gost u kući Strelca, ponašaće se po pravilima domaćina, ali uneće u kuću svoju energiju i obogatiti Strelčev idealizam, realnim, materijalnim i fokusiranim konstrukcijama. Ovo iskustvo uvek znaci odrastanje i polaganja ispita zrelosti, te će se većno inkorporirati u svest i zato je ovo proces simbolično obuzdavanje divljeg konja.
Saturnov transit najviše će uticajti na Strelčeve, Blizance i Ribe.
Kako ce ovaj tranzit delovati na nas u mnogome zavisi koliko smo do sada poštovali principe Saturna i u kojim segmentima smo ih zanemarivali.
Na lićnom planu, njegova lekcija baca težiste na odgovorno prihvatanje svih vrsta obaveza prema sebi i drugima, usvajanje korisnog znanja, fokusiranje energije na materiju i structure, čime se konkretizuju ideje i konačno formiraju jasni filozofski, religijski i moralni postulati.

Njegov snažan kažnjavajući uticaj, osetiće najviše oni, koji su se ponašali u mnogome prema Jupiterskim hedonističkim principima, preteranog uživanja u životnim radostima, a u onom segmentu života gde smo suviše verovali u sreću i prirodu stvari.
Međutim, viši tipovi Strelčeva, koji su savesno ispunjavali svoje obaveze, obazuriću se na druge i izgradili sebe u stabilnu ličnost, stalnim usavršavanjem, za njih sledi nagrada, u smislu da sada mogu da napuste svakodnevnicu i prihvatite svoju avanturicku prirodu, kako bi se upustili u izazov novih otvorenih mogućnosti. U periodu botavka Saturna u Strelcu, odabrani put izgradiće novi sistem vrednosti obećavakući visoku poziciju.

Za ostale znake transit Saturna će delovati na isti način, ali naglasiće ono polje, gde vam se nalazi znak Strelca u natalnoj karti. Lični horoskop svakom pojedincu daje uvid o uticaju ovog tranzita.

Saturnu Strelcu na globalnom planu, simbolično donosi Godine Mudrosti
Bez obzira na personalne horoscope, boravak Saturna u Strelcu doneće promene na globalnom planu.
Zrno sumnje ući će u dosadašnja verovanja i uverenja, jer Saturn po svojoj prirodi zna samo za činjenice a vera, ideali i filozofija su suviše apstraktni pojmovi. Tako da će se u društvenim sistemima, proćešljati ovi subjekti i teško da će opstati ekstremni idealizmi niti lažna ubeđenja. Ovom reorganizacijama i teškim radom na tome, mogu se postaviti stabilni temelji društvene strukture, čiji rezultati će se videti ulaskom Saturna u svoj znak Jarca.
Saturn u Strelcu takođe zahteva od svih nas da jasno povučemo liniju između moralnog i nemoralnog, istine i laži praktićnog znanja i ne znanja.
Zato je moguće je uvođenje poreza na šund. Duša vapi za suštinskim vrednostimam a era senzacije je ne zadovoljava.
Desiće se reforme školstva i znanje dobija svoju vrednost na tržištu rada. Ljudi se vraćaju pisanoj reči, knjizi, istoriji, starim spisima o istinama i večnoj mudrosti.
Putovanja će se ograničiti, zbog novih zakona i uvođenja međudržavnih ograničenja, ali u modu će ponovo ući istraživačka putovanja, ekspedicije ekskurzije.
Vraćanje prirodi i očuvanje državnih resursa, postaje ozbiljan predmet razmatranja. Godine preispitivanja, i mudrosti, zar ne?

Boravak Saturna u Strelcu
23. Decembar 2014. – 14. Juna 201.5
17. Septembar 2015. – 19. December 2017.

Kontaktirajte Milanu putem SMS-a:

Ukucajte:

MIL Vaš datum vreme i mesto rođenja Konkretno pitanje

I pošaljite na broj:

Za Srbiju: 5955

Za Bosnu i Hercegovinu: 091810904

na primer:

MIL 11.03.1980. Kragujevac Da li da pokušavam da sačuvam vezu u kojoj sam ili da završim sa njom?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.